Početna » POZNAT DATUM IZBORA PESME ZA EVROVIZIJU 23! Evo kada se donosi ODLUKA ko ide u Liverpul kao predstavnik Srbije!

POZNAT DATUM IZBORA PESME ZA EVROVIZIJU 23! Evo kada se donosi ODLUKA ko ide u Liverpul kao predstavnik Srbije!

by admin

Urednica Zabavnog programa javnog servisa Olivera Kovačević otkrila je kada da će biti održana “Pesma za Evroviziju 23”.

 Kada se održava Izbor pesme za Evroviziju
Izvor: EBU/Nathan Reinds

Novogodišnje izdanje jutarnjeg programa “Šarenica” tog 31. decembra nije bilo samo u znaku dobrih pesama, gostiju i narodne tradicije, već i u znaku gostovanja urednice Zabavnog programa RTS-a Olivere Kovačević. Olja je imala zadatak da sumira godinu za nama iz prizme državne radio-televizijske ustanove, a usput da otkrije i planove za 2023.

Najambiciozniji plan svakako je realizacija televizijskog festivala “Pesma za Evroviziju 23“, putem kog će biti selektovan naš putnik za liverpulsku završnicu. Radio-televizija Srbije je konkurs otvorila početkom nove evrovizijske sezone 1. septembra, i trebalo je da se završi 15. novembra, ali je rok bio produžen do 1. decembra.

Za ta tri meseca stiglo je 200 kompozicija, što je za 50 više u odnosu na sezonu 2021/2022. Pesme su preslušane i selektovana je lista učesnika, koja se za sada drži u tajnosti. Olivera Kovačević je otkrila da će lista učesnika biti prezentovana posle praznične euforije, i dat je okviran datum 3. januar, ali za sada spiska još uvek nema.

Ono što je poznato jesu datumi održavanja “Pesme za Evroviziju 23”. RTS će ostati veran nadmetanju sa dva polufinala i finalom. Polufinale su zakazana za 1. i 2. mart, a finale za 4. mart.

Izvor: TV Prva / screenshot

Iako se lista učesnika drži u tajnosti, mnogi mediji su se krajem 2022. bavili time koji umetnici se nalaze na nezvaničnom spisku. Fanove su najviše iznenadila imena folk legendi Gordane Goce Lazarević i Dragana Kojića Kebe, dok bi u takmičarsku trku mogli da se vrate Anđela Vujović Angellina, grupa “Gift”, Zejna Murkić i iskusna evrovizijska učesnica iz 2014. Tijana Dapčević. Među onima koji su konkurisali nalaze se i članice akustičnog ženskog trija “Frajle”, dok se spekuliše da će svoju pesmu predstaviti i Stefan Zdravković, poznat kao “Princ od Vranje”, koji je prošle godine prepustio svoju pesmu upravo Tijani Dapčević.

Šta je od svega navedenog istina, i da li će se neka od navedenih imena naći na finalnoj listi, saznaćemo ovih dana, prenosi Evrovizija.rs. Podsetimo se prošlogodišnjeg evrovizijskog nastupa prestavnice Srbije, Konstrakte: 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Slični članci

Ostavite komentar