Početna » Pre 11 godina umrla Vitni Hjuston, svoj poslednji nastup održala samo dan pre tragedije

Pre 11 godina umrla Vitni Hjuston, svoj poslednji nastup održala samo dan pre tragedije

by admin

Njen veliki uspon, ali i borba s zavisnošću i vlastitim demonima opisana je i u biografskom filmu „I Wanna Dance with Somebody“ koji je krajem prošle godine stigao i u naše bioskope i koji u gotovo dva i po sata prikazuje vrlo solidan presek turbulentnog privatnog života i impresivne karijere žene koja se upisala u Ginisovu knjigu rekorda kao najnagrađivanija izvođačica svih vremena, piše Vecernji.hr.

U filmu Whitney tumači sjajna mlada glumica Naomi Ackie,  a u ostalim ulogama pojavljuju se i Stanley Tucci, Ashton Sanders te Clarka Peters. Film prati životni put Vitni Hjuston, od devojke iz zbora iz Nju Džersija do jedne od najnagrađivanijih muzičkih umetnica svih vremena, a autori najavljuju da će publika imati priliku videti inspirativno, dirljivo i jako emotivno putovanje kroz njen život pre nego što je postala slavna, ali i najvažnije delove njene karijere uz zapanjujuće izvedbe i zvučnih zapisa najomiljenijih hitova Vitni Hjuston kakve još niko nije čuo.

Vitni je i dandanas jedna od najcenjenijih i, prema Ginisovoj knjizi rekorda, najnagrađivanija pevačica svih vremena, s čak više od 200 miliona prodanih albuma. Vitni je pokorila sve moguće svetske liste svojim singlovima, a bila je nagrađena i prestižnom muzičkom nagradom Gremi. Tokom svoje bogate karijere snimila je sedam albuma, a singlovi kao što su „I Will Always Love You“, „I Wanna Dance With Somebody“, „Higher Love“ i „My Love Is Your Love“ davno su se upisali na listu najizvođenijih svetskih evergrina.

No, nažalost, iza impresivne karijere bili su i njeni brojni privatni problemi, ali i dugogodišnja borba s narkoticima, koji su joj na kraju i presudili. U trenutku smrti imala je 48 godina, a obdukcijom je ustanovljeno da je preminula od posledica utapanja nakon što je ostala bez svesti u kadi punoj vode, pre čega se predozirala kobnim koktelom alkohola i lekova.

Preminula je uoči dodele Gremija, a posljednji nastup imala je dan ranije, kada se neplanirano popela na scenu na zabavi uoči Gremija. Otpjevala je deo pesme „Yes Jesus Loves Me“. Vitni je bila i ostala jedno od najvećih svetskih muzičkih imena. Rođena je 1963. godine, a muzikom je počela da se bavi još kao dete. Prvi album objavila je 1985. godine te je već njime postigla veliki uspeh.

Slični članci

Ostavite komentar